top of page

Vapor Power and Heat

Energiaratkaisuja vuodesta 1959

OMP Konepaja Oy osti Vapor-kattiloiden tuoteoikeudet ja tavaramerkin ja  jatkaa toimintaa energiaratkaisuiden tarjoajana. Pystymme vastaamaan asiakkaan tarpeisiin suunnittelusta aina avaimet käteen -toimituksiin ja huoltopalveluihin. Henkilöstön pitkän kokemuksen turvin voimme tarjota asiakkaillemme energiatehokkaita ratkaisuja, joilla lämmön- ja sähköntuotanto on turvallista ja ympäristöystävällistä.

Suomalainen tuote – Vapor kattiloita on valmistettu jo yli 8000 kpl!

Vapor kattiloiden historia ulottuu yli 50 vuoden taakse jolloin  suunnitteltiin ensimmäiset suomalaiset kattilat, josta toiminta on kasvanut alan suurimmaksi valmistajaksi Suomessa. Vesi- ja höyrykattiloiden lisäksi voidaan tarjota toimivat ja hyviksi havaitut ratkaisut biomassalla toimiville kattilalaitoksille.

Image by Aaron Barnaby
Konepajamme
resurssit

TÄRKEIN RESURSSIMME ON OSAAVA HENKILÖKUNTA

Moni henkilökunnastamme on työskennellyt Nivalan konepajalla aivan konepajan alkuajoista lähtien. Nykyaikainen konepajaosaaminen vaatii soveltuvat laitteet korkealaatuisen ja tehokkaan tuotannon aikaansaamiseksi.

Syvällinen painelaitevalmistuksen osaaminen on tullut vuosikymmenten kokemuksen ja tekemisen myötä.

Konepajalla on mahdollista käsitellä painoltaan noin 100 tonnin kappaleita siltanostureiden avulla aina 12 metrin koukkukorkeuteen asti.

VaporBoiler_construction.jpg
Laatu syntyy ammattitaidosta ja kokemuksesta

Toimintaamme ohjaa painelaitedirektiivi 97/23/EY. Valmistamamme painelaitteet siis täyttävät nämä normit ja toimintaamme valvotaan erikseen painelaitevalmistajan säännösten mukaisesti. Olemme myös sertifioineet hitsauksen laatujärjestelmän SFS EN ISO 3834-2 mukaisesti.

historia

Nivalan konepaja rakennettiin vuonna 1975 ja laajennettiin 1980-luvulla. Lähes 40 vuoden aikana konepaja on toiminut monien kattilamerkkien valmistuspaikkana mm. Witermolle ja Ahlströmille. Myöhemmin T. A. Saarisen konepaja valmisti pääosin Foster Wheeler -kattiloita.  Nivalan konepaja valmisti sekä tulitorvi- että vesiputkikattiloita useille yrityksille.

Vientitoiminta Venäjälle alkoi Vapor-kattiloiden osalta 1980-luvulla ja oli erittäin vilkasta varsinkin 1990-luvun alkupuolella. Tällöin Vapor-kattilat saivat perustan lämpömitoitukselleen Venäjän vaativista käyttöolosuhteista.

videokuva_1.png
bottom of page